U našem Kabinetu, uz standardiziran test za procenu disfunkcije senzorne integracije, moguće je napraviti kvalitetnu i pouzdanu procenu te skladno rezultatima dobijenim tokom procene osmišljavamo individualni program podsticanja senzorne integracije temeljen na jakim stranama deteta koji ima za cilj zadovoljiti specifične potrebe samog deteta.

Svaki tretman s detetom počinje pružanjem različitih senzornih iskustava koja stvaraju bolju osnovu za učenje kasnije.

Dete uči iz svega što čini. Putevi do njegovog znanja i iskustva vode preko čula – vida, sluha, mirisa, ukusa, dodira, pokreta, kretanja i ravnoteže.

Čulnim učenjem dete svoje znanje neprekidno nadograđuje.

Kako bi procesi neposrednog iskustva sa svetom bili mogući, deca trebaju okolinu koja ide u susret njihovoj potrebi za kretanjem i samostalnim delovanjem.

Aktivnosti za podsticanje SI se protežu u rasponu od velikih motoričkih pokreta na loptama različite veličine, oblika i teksture, poput ljuljanja na posebnoj terapijskoj ljuljaški, aktivnostima u bazenu s lopticama, balansiranja na različitim diskovima, skakanja na trambolini,
do specifičnih taktilnih iskustava (različitih vrtsa pritiska i dodira), auditivnih (šuškalice, zvončići, zvučne tube i drugi zvukovi) te vizualnih (svetleće led lampice, različiti vizuelni setovi).